In Memoriam: Paul van Boxtel

08-01-2023

Vandaag, 4 januari 2023 om 19.40 kreeg ik een app bericht van Gerard van Eijkeren met de mededeling dat de zoon van Paul van Boxtel hem had gebeld dat Paul was komen te overlijden.
Dit zal voor veel van onze leden een schok zijn. We wisten dat Paul lymfatische leukemie had en dat hij met Kerst op was genomen in het ziekenhuis met een longontsteking. Het laatste bericht was dat de leukemie behandelbaar was en dat gaf velen van ons, en ik denk ook Paul, weer hoop.
Echter het heeft niet zo mogen zijn en het overlijden van Paul zal voor velen onverwacht zijn.

Paul was al jarenlang lid van TTV Hooghei en hij was een trouw en fanatiek tafeltennisser. Zelfs zo fanatiek dat hij voor thuis een tafeltennistafel had aangeschaft om meer te kunnen trainen. Nadat hij lid was geworden werd hij dankzij zijn inzet en fanatisme snel beter in het spel. Paul was serieus in zijn training om beter te worden, net zoals hij in andere zaken ook serieus was. Hij is op enig moment bier gaan brouwen en ook daar was hij fanatiek in. Ik weet nog dat we een aantal liters tijdens een feestavond hebben mogen nuttigen en de kwaliteit was meer dan verdienstelijk. Ook was Paul geregeld als vrijwilliger achter de bar te vinden. Het was misschien niet de meest snelle barkeeper maar hij was altijd goed gemutst en niet van de wijs te brengen.

Echter de meest memorabele momenten zijn de momenten dat Paul als zanger optrad op de feestavonden van de club. Ook in zijn optredens en zang was Paul serieus en minutieus. Voordat hij ging zingen testte hij alles uitgebreid en er werd niets aan het toeval overgelaten. Het moest goed zijn, of beter gezegd uitstekend. Paul was een begenadigd zanger en als hij eenmaal was begonnen dan was er geen houden meer aan: hij was onvermoeibaar en niet te stoppen. Hij genoot zichtbaar van de aandacht. Ik weet nog dat hij met een aantal minder serieuze zangers optrad als Cliff Richard en wij mochten de young ones zijn. Het was hilarisch en ondanks dat wij er een puinhoop van maakten bleef Paul onverstoorbaar in zijn rol als Cliff Richard.

Paul was niet iemand die vaak op de voorgrond trad, maar hij was niet te onderschatten. Hij had een droge humor en wist die op de juiste momenten te gebruiken.

Paul was de laatste jaren een trouw lid van de woensdag- en vrijdagochtend groep en hij zal door velen zeker gemist worden.

Wij wensen de familie van Paul veel sterkte met het verlies van Paul.

Het bestuur TTV Hooghei.